Thursday, September 17, 2009

Si Lolita by Lolita Lempicka



Imi este tot mai greu sa incerc noile parfumuri de masa, asa spuse mainstream (nu este cazul sa explic acum ce numesc eu parfum mainstream) . Oricum, a ajuns a-mi fie teama de dezamagiri si jena si inca mai teama de ce as putea sa citesc destre noul parfum x in blogosfera.
Dar se pare ca toata lumea a fost multumita de noul parfum de la Lolita Lempicka. Am deschis cu frica 1000fragrances (Octavian Coifan poate distrugge un parfum, cel putin pentru mine) si am gasit un comentariu destul de magulitor. Apoi alte pagini si iar am gasit pe toata lumea incintata de el. Stiindu-ma, o parfumista nu atit de sofisticata cu cunostinte si nas nici pe de parte asa bune ca ale acestor critici de parfumuri si stiindu-ma destul de pretentioasa, nu m-am asteptat la nimic de la intilnirea cu Si Lolita. De fapt, m-am asteptat sa nu fiu incintata, Octavian Coifan a fost ok cu citeva noi aparitii pe care nu le-am inteles sau nu mi-au placut.

Dar aveau dreptate. Si Lolita se deschide atit de frumos. Eram intr-un magazin de parfumuri care vinde parfumuri de masa si nu aveam sperante speciale, vroiam doar sa incerc citeva mai vechi (vroiam sa incerc iar Chanel 5 Eau Premiere) si am incercat inntr-o doara si Si Lolita pentru ca era nou in raft (nici nu pusesera pretul inca). L-am incercat pe hirtie si a fost oooooooo, ummmmmmm, am facut scos zgomote de placere. Era un parfum floral, un pic citric fresh si inconfudabilul miros condiment Lempicka. Si minunat de cald si nu obisnuita combinatie a acestor ingrediente (floral, citric, condiment, descrierea asta se poitriveste majoritatea noilor parfumuri, sti cum e, vezi in jurul tau multe fete frumoase dar cumva nu e nimic special la ele si intr-o zi o vezi pe ea, nu neaparat mai frumoasa dar are ceva, felul in care totul se combina te lasa in admiratie, zimbind felicita). Deci m-a facut felicita acolo in magazin, am pus din plin pe mina, am obtinut o mostra si am plecat fericita acasa. Pe drum spre casa, in timp ce miroseam din cind in cind, ceva a inceput sa mearga prost, am detectat artificialul, monstrul parfumurilor, un miros ieftin ca fundul unul deodorant ingrozitor si a fost un soc, dezamagita din nou. Sfirsitul unui nou parfum.

Trebuie sa spun ca pentru mine Lolita Lempicka este ceva special. M-am indragostit de Lolita Lempicka by Lolita Lempicka cu multi ani in urma in aeroportul Heathrow (gasesc aeroporturile locuri minunate sa te indragostesti de parfumuri, pacat ca oferta este limitata), acest parfum dulce condimentat, greu dar care nu da dureri de cap. Totusi, toata lumea a parut luata pe sus de miros, am stiut ca este un pic prea mult, nu este cu siguranta un parfum decent. Primul parfum Lolita Lempicka ar merge perfect in budoarul femeilor frumoase care ofera dragoste pe bani, traiesc vieti de lux si toata lumea comnteaza destre excesul de lipstick pe care il folosesc.

Deci asta s-a intimplat in masina, mirosind cu dezamagire in timp ce ma gindeam ca e gata, mostra o sa sfirseasca in sertar neatinsa multa vreme. Dar stai, dupa vre-o ora am gasit o noua surpirza pe incheietura miini, cald pudrat, miros de verde si chypre! Si nota artificiala disparse. Esista inca ceva in acest parfum care imi aminteste de primul Lempicka dar acesta ar putea fi inca mai bun, mirosul verde si chypre il face mai mult lady, nu e neaparat pentru tinere. Pentru mine pare un parfum matur, inteligent si cu atitudine (din pacate fata de pe posterul comercial nu merge deloc cu ideea acestui parfum).
Dupa citeva ore e inca acolo. Si, da, acesta este un parfum grand dame. Nu joaca pe o carte, incercind o flore sau alta, un condiment sau altul si nici in ultima faza nu este un acord mai mult ca altele (pentru baza sint menzionate patchouli, ambra si tonka). E o mixtura bine echilibrata, jucindu-se pina la sfirsit, acorduri care vin si pleaca, de la dulce la amar, de la floral la acest chypre (este chypre din punct de vedere tehnic? Nu stiu, specialistii ar putea sa spuna), de la cald la fresh. O supriza minunata. Ei bine, exceptind acea faza de mijloc dar care nu sta prea mult, poate 15 minute. (am incercat din nou parfumul si pentru mine faza aceasta de mijloc, artificiala si neplacuta – pentru mine, exista cu siguranta) Lista parfumurilor create in trecut de parfumierii autori nu m-a impresionat prea mult dar acesta este un parfum bun, bine facut pentru mine. Felicitari!
Nu stiu daca am sa-l cumpar, am sa ma joc din cind in cind cu mostra pe care o am dar nu m-ar supara daca l-as primi cadou (lista de parfumuri pe care visez sa le primesc este lunga oricum).

Si sticla parfumului: este inca si mai fermecatoare in realitate, ca o bucata de sticla sculptata. Acum ar trebbi sa ma gindesc la ce poza pun. Desi culorile din posterul comercial sint minunate, fata nu-mi spune nimic. O sa o postez totusi ca sa decideti daca va place sau nu. La nowsmellthis puteti vedea un clip video, are farmec.

No comments:

Post a Comment